Az Öreg Tigris
2021.07.05.

Így született Az Öreg Tigris képregény.

Talán hihetetlennek tűnik, de az Öreg Tigris nem előre betervezett projekt volt. Két évvel korábban elkészült borítóját akkor még Tigrisharapás címmel készítettem, majd az időközben - többek között a kép hatására - előkerült dokumentumok adták az ötletet, hogy anyai nagypapám történetét képregény formájában valósítsam meg.

Négy-öt oldal elkészülte után feltöltöttem a képeket a Facenook pár repülős művészeti csoportjába, ahol nagyon gyorsan rengetek kedvelést és kérdést kaptam, hogy mikor, hogyan jelenik meg a kész képregény, és milyen nyelveken, ki fogja kiadni. Azt válaszoltam, hogy egyelőre hobbi projekt, de aztán ez is nagyon gyorsan megváltozott. A közösségi médiában való közzététel másnapján üzenetet kaptam az Editions Paquet kiadótól, hogy tetszett nekik, amit láttak, és amennyiben keresek kiadót, írjak nekiik.

Írtam, megegyeztünk, kiadták Franciaországban, ahol nagyon jól is kezdett, Magyarországon, és Hollandiában és szerencsére mindenhol sokan szerették.

Vályi Pista barátom a Speedzon csatornára készített is velem egy interjút, ahol bővebben mesélek az Öreg Tigris készítéséről is:

A szoftver.hu csatornáján pedig a képregény készítéshez használt Clip Studio Paint alkalmazás bemutatása közben is látható a készítés folyamata: