Invisible társasjáték
2018.06.16.

így készült a kártyajáték

Korona Games számára, Kiss Norberttel közös játékunkhoz készítettünk játékos fantasy illusztrációkat.

Alapok

Az illusztrációkat nyomdai felhasználásra készítettük , ehhez a végfelhasználásnak megfelelően a kért fizikai méretre terveztük az anyagot, a gyártáshoz szükséges kifutókkal is számolva. . Ehhez a grafikához az 600 DPI felbontást választottuk.

A grafikákhoz még a folyamat elején elkérjük azokat a szükséges kiegészítő vizuális elemeket, melyeket meg kell jeleníteni a képeken. Ha ezeket később, más grafikus helyezi el a képen, akkor a tervezett elrendezés (layout) ismerete nagyon fontos, hogy a kompozíciókat már ehhez tudjuk kialakítani. Ehhez a dupla borítóhoz, az első két kötetnél, a kiadóval közösen terveztük meg az elrendezést, így a jól bevált keretekkel és méretekkel dolgoztam.

Vázlat

A vázlatot digitális és hagyományos technikával vegyesen készítettem. A ceruzarajzot beszkennelve már számítógépen folytattam a munkát, így kiegészítve a nagyobb kontraszt és színfoltokat is fel tudom rakni a vázlatra.

Kidolgozás

Az illusztrációt / illusztrációkat Wacom Cintiq 27QHDT érintőkijelzős táblamonitoron és Corel Painter program segítségével készítem. A Painter ecsetkezelése nagyon közel áll a stílusomhoz, kifejezetten szeretek ezzel a programmal dolgozni.

Első lépésben a hátteret építem fel nagyobb foltokból, és folyamatosan haladok a finomabb részletek felé. A háttérnél előszeretettel használom azokat az ecseteket, melyek véletlenszerűen változtatják a színűket és így sajátos festett mintázatot adnak az alapnak.

Ennél a projektnél fontos volt, hogy a rétegrendet úgy építsem fel, hogy az eltűnő tárgyak kapcsolhatóak legyenek, és a kép azokkal, és azok nélkül is teljes értékű legyen.

Kifestő

Ehhez a játékhoz kifestő oldalakat is készítettünk. Ezt Clip Studio Paint programmal rajzoltam. Korábban nem ismertem ezt a szoftvert, de időközben nagyon megkedveltem, kifejezetten ilyen jellegű illusztrációk készítéséhez fejlesztették.


Innen tölthető le a nyomtatható kifestő >


Leggyakrabban használt eszközök

 • Flat Color és Scratchboard Tool
  Alap színező ecsetek, a Flat Color kisebb nyomáson a meglévő színeket is összemossa
 • Basic Round
  A Flat Colorhoz nagyon hasonló ecset, lágyabb kontúrokkal és erősebb összemosó hatással
 • Impressionist -  módosított
  Saját készítésű ecset, az Impressionist ecsetből alakítottam át, véletlenszerű, néhány százalékos árnyalat-, színezet-, és telítettségváltozással
 • Digital Airbrush
  lágy, összemosott hatásokat készítek vele
 • Fine Feathering Oils és Captured Bristle
  ecsetszerű textúrával, összemosott hatásokat készítek vele
 • Grainy Brush és Blunt Hard Pastel
  erősen textúrázott hatásokat készítek vele
 • Just Add water és Glazing Blender
  összemosásokhoz használom
 • Glow
  Csak fényesít, a világító vonalakat, foltokat rajzolom vele