Portolano - társasjáték
2019.09.20.

így készült a társasjáték borítója

A Portolano az A-games kereskedős-hajózós témájú társasjátéka, melynek borítója műhelyünkben készült.


Alapok

Az illusztrációt Hudák Éva készítette Pozsgay Gyula művészeti vezetése mellett. Az illusztrációt nyomdai felhasználásra készítettük, ehhez a kiterített dobozméretre terveztük az anyagot, a gyártáshoz szükséges kifutókkal is számolva. A rajz 300 DPI méretben készült. A doboz kompozíciójához figyelembe kellett venni az A-games korábban kialakított arculatát, melynek megfelelően a doboz fedelén, a fedlap bal alsó sarkában két határozott ív fut végig, ehhez a kiadó logója, valamint a különböző ikonok helyzete is kötött helyzetben van. A Portolano esetében a kiadónál jól bevált kompozíciót használtuk. Egy hangsúlyos főszereplő mellett a játék témáját bemutató hátteret használtunk.

Leírás

A játék témája a 16. század, az érett reneszánsz kora. Virágzik a hajózás és a tengeri kereskedelem, hajótársaságok flottái hálózzák be a nagy vizeket. Óriási a verseny a fellelhető árukért, amiket el kell juttatni a kikötői vásárokba. A legrövidebb út azonban sokszor veszélyekkel teli.


Az illusztráció készítése

A vázlat digitális technikával, táblamonitoron készült. Ezzel a módszerrel már nem csak a főbb vonalakat, hanem a főbb kontrasztokat és színfoltokat is fel lehet rakni a vázlatra.

Referenciaképek gyűjtésével is segítettük a folyamatot. Ez különösen a hajónál volt fontos, hiszen igen kevés hajózási tapasztalattal rendelkezünk.


A projektben részt vettek

Pozsgay Gyula
tervezés, előkészítés, grafikai tervezés, művészeti vezetés

Hudák Éva
előkészítés, vázlatok, illusztráció